WINES

תפריטי יינות

יינות מבעבעים ומתוקים

היינות שבתפריט מסודרים לפי המאפיין הבולט, שנותן את הטון, ועוזר להבין את טעם היין ואת חווית השתייה.

צעיר | בעל גוף קל, מאוזן ונעים לשתייה, ללא טעמים מודגשים מדי, מעודן.

קריספי | שיש בו דגש על חמיצות וחדות טעם, מלווה מצוין למאכלים.

גוף קל | בעל צבע הנוטה לשקיפות, ארומות פרחוניות וטעמים מרחפים

פירותי | שטעמי הפרי הבשל שבו בולטים ומובילים, עשיר ומענג, ובעל חמיצות נמוכה יחסית

עם עץ | טעמי ההתבגרות בחבית בולטים ודומיננטיים, חמאתי, קלוי, אגוזי, ולעיתים מעושן

קלאסי | קלאסי בטעמיו, הרמוני ואינו נמשך למאפיין ספציפי אחד. עשוי ברמה גבוהה ומדויקת

טרואר | חד פעמי ומיוחד, המיוצר רק באזור המסוים בעולם בו כל מתכנסים כל המשתנים הטבעיים

מתיישן | שטעמי היישון בבקבוק ניכרים בו. ריכוז טעמים, חמצון, אדמתיות, טאנינים רכים וסיומת ארוכה ורכה

מסורתי | מבעבע המשלב את טעמי השמרים, מורכב בעל רבדים ועמוק, עם אורך טעם מרשים

טבעי | מבעבע קופצני ועז טעמים, אשר מבוקבק עם שאריות השמרים

קינוח| מתוק מרוכז ועשיר העשוי מענבים בבשלות גבוהה מאוד

מחוזק| מתוק, ארוך ועוצמתי בזכות אחוז אלכוהול גבוה מהרגיל  

טבעי | רקנאטי פט נאט // ישראל, מרום גליל …. 35 / 172

מסורתי | קוניג קרמון ד'אלזס // צרפת, אלזס …. 38 / 186

מסורתי | פסגות 'רוזי' רוזה // ישראל, שומרון …. 38 / 190

מסורתי | מונופול היידסיק 'בלו טופ' // צרפת, שמפיין …. 49 / 252

מסורתי | פומרי ברוט רויאל // צרפת, שמפיין …. 359

מסורתי | דרפייה קארט ד'אור  // צרפת, שמפיין …. 370

 

מתוק

קינוח | הרצוג שנין בלאן בציר מאוחר 375 מל // ארה"ב, קליפורניה …. 30 / 119

קינוח | לאופר סלקט לייט הרבסט // הונגריה, טוקאיי …. 40 / 202

מחוזק | הר אודם שני // ישראל, גולן …. 44 / 216