WINES

תפריטי יינות

יינות כתומים

היינות שבתפריט מסודרים לפי המאפיין הבולט, שנותן את הטון, ועוזר להבין את טעם היין ואת חווית השתייה.

צעיר | בעל גוף קל, מאוזן ונעים לשתייה, ללא טעמים מודגשים מדי, מעודן.
קריספי | שיש בו דגש על חמיצות וחדות טעם, מלווה מצוין למאכלים.
גוף קל | בעל צבע הנוטה לשקיפות, ארומות פרחוניות וטעמים מרחפים.
פירותי | שטעמי הפרי הבשל שבו בולטים ומובילים, עשיר ומענג, ובעל חמיצות נמוכה יחסית.
ללא עץ | אלגנטי, מורכב ובעל רבדים, אשר אינו מתאפיין בנוכחות טעמי חבית.
עם עץ | טעמי ההתבגרות בחבית בולטים ודומיננטים, חמאתי, קלוי, אגוזי, ולעיתים מעושן.
קלאסי | קלאסי בטעמיו, הרמוני ואינו נמשך למאפיין ספציפי אחד. עשוי ברמה גבוהה ומדויקת. 
טרואר | חד פעמי ומיוחד, המיוצר רק באזור המסוים בעולם, בו כל מתכנסים כל המשתנים הטבעיים. 
מתיישן | שטעמי היישון בבקבוק ניכרים בו. ריכוז, חמצון, אדמתיות, טאנינים רכים וסיומת ארוכה וקטיפתית. 
מודרני | מבעבע שמדגיש את טעמי הפרי, רענן וקל.
מסורתי | מבעבע המשלב את טעמי השמרים, מורכב, בעל רבדים ועמוק, עם אורך טעם מרשים. 
טבעי | מבעבע קופצני ועז טעמים, אשר מבוקבק עם שאריות השמרים.

כתום
צעיר | רמת נגב 'נווה מדבר' כתום // ישראל …. 48/160
קלאסי | נאטורלמנט פור אורנז' // צרפת …. 57/195
קלאסי | פרא 'אואה' // איטליה …. 64/213
קלאסי | פיטאפרטה 'א-לארנחה מקניקה' // פורטוגל …. 70/235
קלאסי | פרמינגהם סוביניון בלאן סדרה F // ניו זילנד …. 70/238
קלאסי | אנבינאטה 'בנחה' // ספרד …. 81/275